onsdag 29 maj 2013

Att ha energi


Jag mår bra nu.

Tror jag i alla fall.
Igår hade jag en fullständigt energifylld dag som började direkt på morgonen efter 7 timmars (orolig) sömn, den längsta nattsömnen sedan natten på söndag. Jag har som mest sovit 5 timmar och det börjar ta ut sin rätt.

Samtidigt är jag enormt energisk och det är en helt ny känsla.

Tillbaka till gårdagen; Jag for iväg till ett köpcentrum direkt på morgonen och köpte en ny sommarväska, ceriserosa  och en hel del småsaker som läppstift, handkräm, toppar... Efter en lunch hemma började jag tillverka ett lock av armeringsjärn till pallkragarna (ett försök att hindra rådjuren äta upp våra jordgubbar).
Någon timme tillbringade jag i solstolen, samtidigt som jag höll koll på tvättmaskinen och tömde/ fyllde den med jämna mellanrum.
På eftermiddagen for maken och jag iväg till handelsträdgården och köpte det sista jag ville ha för att skapa min sommarträdgård och, phu, hem för att laga middag. I tv:s pauser planterade jag en del av det jag köpt, kollade instagram, läste bloggar, förhörde dottern om arabiska religioner...

Jag avslutade kvällen ensam med att leta inspirationsbilder till mina andra bloggar och klockan var nog närmare 1 innan jag kom i säng...vaken länge...slumrade...tror jag sovit sedan 3....och strax efter sju nu i morse gick jag upp. Klarvaken OCH trött!

Nu är det inte roligt längre, jag är sliten och orolig för hur det ska gå på måndag när jag börjar jobba igen, visserligen smygstartar jag på halvtid, men ändå!

Kollade biverkningar för Prednisolon och en av dem är överaktivitet och sömnrubbningar och det är nog där jag är.
Jag har bestämt mej för att avvakta över helgen och på måndag ska jag bli uppringd av en läkare och har det inte blivit bättre får jag diskutera med honom hur jag ska gå vidare.

Ska försöka ta en liten tupplur idag!
2 kommentarer:

 1. Det är nog bra att vara på sin vakt när det gäller biverkningar och sömnen är ju jätteviktig. Samtidigt kan det kanske ibland bli så att när man läser om biverkningarna (vilket man ju nog bör göra) så är det lätt att hitta dem alla i sig själv. Man finner det man söker menar jag. Svårt dilemma det där.

  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som tur är har jag bara skummat biverkningar för, som du säger, lär jag få varenda en om jag känner till dem!
   Däremot är det skönt att, när saker är nya och annorlunda, se att det kan vara "normalt". Och efter 4 nätter med i princip obefintlig sömn och en konstig eufori och energi undrar jag ju hur saker står till!

   Kramar

   Radera

Varje kommentar är värdefull för mej. Tack!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...