måndag 29 juli 2013

Att det går åt rätt hållMåndag och dags för väntan på samtal från Levercentrum. En alltid lika orolig väntan, tänk om värdena vänder uppåt igen.

Och jag var orolig i onödan! Återigen fick jag ett glatt besked, alat fortsatt neråt och kortisondosen sänkt till 7,5 mg. Dessutom ska jag inte längre lämna prov var fjortonde dag, nu blir det fyra veckor mellan provtagningarna.

Imorgon ska jag äntligen få träffa "min" läkare och jag ska ställa alla frågor jag har.
För egentligen vet jag ju inte vad mina levervärden betyder.

Hur länge ska jag fortsätta med kortison? Hur ser fortsatt behandling ut? Varför och på vilket sätt har jag en "otypisk" AIH? Varför måste jag göra en ny biopsi redan inom ett år? Hur ska jag förhålla mej till förskolebarnens alla sjukdomar, måste jag vara extra försiktig när sjukdomsperioder härskar (jag arbetar på förskola)? På vilket sätt och när kan "skov" uppstå? Måste jag gå på den höga kortisondosen då, den som gör mej så stirrig och speedad eller finns det andra alternativ?

Hoppas på att återkomma imorgon med nya kunskaper.

Lena


3 kommentarer:

 1. hey lena - jeg fik diagnosen i november 2012 og jeg kan læse at du bekymre dig om de syge børn i forskolen , jeg er sygeplejerske og møder sygemennesker hver dag jeg har intet fejlet i vinter har slet ikke oplevet at være mere syg, hverken forkølelse eller andet .

  SvaraRadera
 2. SÅ bra att värdena fortsätter åt rätt håll.
  Nu hoppas jag att du har alla dina frågor nedskriva på en lapp för när du är där imorgon kan jag tänka mig att det är lätt att glömma vad det var du ville fråga om.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Vad skönt att det går åt rätt håll! Vad glad jag blir för din skull.
  Vet själv hur det är att behöva ta tabletter (sköldkörteln) resten av livet. Men när läkaren säger att värdena är ok, är det en lugnande känsla som man kan leva med.
  Jag hoppas att du får svar på dina frågor och att allt förklaras på "normal" svenska. Det kan nämligen bli lite komplicerat ibland när läkare försöker förklara något.
  Ha en fortsatt bra vecka!
  Kram Elle

  SvaraRadera

Varje kommentar är värdefull för mej. Tack!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...